queue  6
support
Results 1 to 9 of 9

Thread: Contact Form Not Working - "Error! Please check your message."

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    10

    Contact Form Not Working - "Error! Please check your message."

    Just noticed the contact form is not working on a site that I have installed Visia on. Site is www.icelandichorses.ca. Getting the error: "Error! Please check your message." I've already checked with the host, and they don't think anything has been blocked in php mail(). Is there anything else that could be preventing it from working? If the mail() function is the only culprit, what would I need to look for in cpanel to remedy?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    10
    *bump*

  3. #3
    Administrator Donagh's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1,946
    Hello,

    apologies for the delay.

    Have you tried installing and configuring the SMTP plugin? It should make sending emails more reliable. For example this one: https://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by Donagh View Post
    Hello,

    apologies for the delay.

    Have you tried installing and configuring the SMTP plugin? It should make sending emails more reliable. For example this one: https://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/
    Yes, I have installed Easy WP SMTP. I can sent a successful test email from there, but I still get an error on the page itself.

  5. #5
    Administrator Donagh's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1,946
    Hi, You could simply disable the error message using this CSS:

    Code:
    .peThemeContactForm #contactFormError{
    display:none !important;
    }

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    10
    Yes, but the form would still not work. I need the contact form to work, not simply the error to not show up. How can I fix the form so it works?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    10
    *bump* ?

  8. #8
    Administrator Donagh's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1,946
    Hi, Sorry I misunderstood your last post, I thought you were saying that the plugin worked fine, but for some reason the form kept showing the error message.

    I've taken a look at the page and the form shows me a "yay message sent" success message. Does this normally happen? Is your form working now?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by Donagh View Post
    Hi, Sorry I misunderstood your last post, I thought you were saying that the plugin worked fine, but for some reason the form kept showing the error message.

    I've taken a look at the page and the form shows me a "yay message sent" success message. Does this normally happen? Is your form working now?
    I guess it is working now - not sure what I did to fix it - maybe it was the SMTP app - thanks!